Mina tankar kring Fifty Shades of Grey

Oj, var ska jag börja? Jag har nu plöjt samtliga delar i trilogin, det går ju inte direkt långsamt att läsa böckerna om Ana och Christian. Det är enkelt språk, stora bokstäver, och många partier en kan skumma igenom. Jag köpte alla böckerna från amazon, och betalade ca £3.50 per bok. Alltså är det att rekommendera att köpa därifrån då jag gissar att adlibris/bokus/valfri svensk boklåda tar rätt mycket mer.

Jag skrev ju om första boken tidigare i somras, och jag står fast vid att allt som får folk att läsa är bra. Sen finns det naturligtvis rätt mycket att anmärka på när det gäller dessa böcker, men det lämnar jag åt sidan. Jag stör mig otroligt mycket på att en bok som miljoner kvinnor köper genast får ett löjligt smeknamn som chicklitt eller mommy porn; kvinnor är fan ingen intressegrupp utan halva jordens befolkning! Dessutom får Dan Brown fortsätta skita ur sig böcker med lika dåligt språk som EL James och får kanske 10% av skiten hon fått. Jag tror hon skattar hela vägen till banken!

6 thoughts on “Mina tankar kring Fifty Shades of Grey

  1. Vad kul att läsa vad du tycker om den. Jag har beställt hela trilogin och väntar nu på att få hem böckerna så jag kan börja läsa.

  2. Word sistah!! 😉 Självklart är allt som får människor att läsa bra, och självklart finns det dicklit av samma kaliber – men den särskiljs inte eftersom den har män som målgrupp…

    Jag ska säga att jag inte har läst de här böckerna, även om den första i just detta nu ligger på ett paketutlämningsställe nära mig och bara väntar på att bli fritagen.

    • Det ska bli spännande att höra vad du tycker! Jag orkar bara inte med all skit som kastas på dessa böcker, folk som inte ens läst dem bara slevar på skit för att de är dåligt skrivna eller vad som helst. Jag blir så trött!

  3. ”Kvinnor är fan ingen intressegrupp utan halva jordens befolkning”. Haha, så görskönt (och sant) citat som jag ska lägga på minnet. 😀 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s